Od 18

Naslednje strani so namenjene samo odraslim. Z VSTOPOM potrjujete, da ste stari vsaj 18 let.

Shibari bondage

Glasilo

Shibari bondage 

Obogatite svoje bondage seanse s temi čudovitimi BDSM pripomočki, ki vas bodo na prav poseben način potopili v fascinacijo tradicionalne japonske bondage Shibari. Pri MEO boste našli široko paleto izdelkov, ki so potrebni za vezanje Shibari. V drugih kategorijah naše spletne trgovine za bondage boste našli tudi vrvi za bondage, usnjene manšete z...

Obogatite svoje bondage seanse s temi čudovitimi BDSM pripomočki, ki vas bodo na prav poseben način potopili v fascinacijo tradicionalne japonske bondage Shibari. Pri MEO boste našli široko paleto izdelkov, ki so potrebni za vezanje Shibari. V drugih kategorijah naše spletne trgovine za bondage boste našli tudi vrvi za bondage, usnjene manšete za roke in noge ter druge pripomočke za bondage.

Več
12
na stran
Prikaži 1 - 12 od 29 predmetov
Prikaži 1 - 12 od 29 predmetov

Shibari izvira iz Japonske in pomeni nekaj podobnega kot "zvezati". Zato ljudje pogosto govorijo o japonskem vezanju. Vendar je shibari veliko bolj umetnost vezanja kot pa uveljavljanje moči in prevlade. Medtem ko gre pri čisti bondage BDSM za razjasnitev, kdo je Top in kdo Bottom, gre pri shibariju za samo umetnost bondage. Za izvajalca vezanja je običajno zadovoljstvo, ko vidi vezano osebo, kako umetniško zvezana in negibna leži pred njim ali njo. Obstaja veliko različnih tehnik tega oblikovno popolnega vezanja . Nekatere so namenjene zgolj imobilizaciji pasivnega partnerja. Druge se zgledujejo po zgodovini in so namenjene poudarjanju in poudarjanju estetike zvezanega telesa.

Shibari, znan tudi kot Kinbaku, je japonska oblika vezanja, pri kateri je oseba zvezana z zapletenimi in vizualno presenetljivimi vzorci. Praksa shibari je nastala na Japonskem v začetku 20. stoletja kot oblika erotične umetnosti, pozneje pa jo je v 50. letih prejšnjega stoletja populariziral fotograf Itoh Seiyu.

Pri vezanju shibari se uporabljajo vrvi iz materialov, kot sta juta ali konoplja, s katerimi se oseba poveže na način, ki poudarja lepoto človeškega telesa. Vzorci so lahko zelo zapleteni in pogosto simetrični, zato so vizualno osupljivi. Šibari velja za različico BDSM in se pogosto uporablja za erotična dejanja, lahko pa je tudi neseksualna oblika umetnosti ali meditacije.

Šibari je postalpriljubljen po vsem svetu, prakticirajo pa ga ljudje vseh spolov in spolnih usmeritev. Obstajajo številne skupnosti in delavnice shibari, kjer se lahko ljudje učijo o tej praksi in njenih tehnikah.

Obstajajo različni izdelki za bondage shibari, vključno z vrvmi iz različnih materialov, postroji za bondage ter knjigami in videoposnetki z navodili. Med najbolj priljubljenimi blagovnimi znamkami za shibari so Twisted Monk, MyNawashi in Esinem. Postroje za šibari lahko kupite pri številnih prodajalcih na drobno ali pa jih izdelajo izkušeni izvajalci. Na spletu in v tiskani obliki so na voljo tudi številna navodila, vključno s knjigami znanih strokovnjakov za shibari, kot sta Nawashi Kanna in Osada Steve.

Tukaj lahko najdete podrobnejše informacije orazličnih izdelkih, ki so na voljo za vezanje shibari:

  • Vrvi za vezanje shibari: Za vezanje shibari se uporabljajo vrvi iz naravnih vlaken, kot so juta, konoplja ali bombaž. Te vrvi so mehke, prožne in močne, zato so idealne za varno in tesno vezanje osebe. Vrvi so različnih dolžin, debelin in barv, izbira pa je odvisna od osebnih preferenc in namena uporabe. Med najbolj priljubljenimi znamkami vrvi so Twisted Monk, MyNawashi in Esinem.
  • Postroji za bondage: postroji za šibari se uporabljajo skupaj z vrvmi za ustvarjanje zapletenih vzorcev na telesu. Izdelani so iz usnja, najlona ali drugih trpežnih materialov in so pogosto prilagodljivi različnim tipom telesa. Obstajajo različne vrste postrojev, vključno s postroji za prsi, pas in celotno telo.
  • Knjige in videoposnetki z navodili: Za tiste, ki se želijo naučiti več o vezanju Shibari, so na spletu in v tiskani obliki na voljo številne knjige z navodili. Te knjige zajemajo vse od osnovnih vozlov in omejitev do naprednih tehnik in vzorcev. Med priljubljenimi knjigami znanih strokovnjakov za šibari soThe Beauty of Kinbaku mojstra K,The Seductive Art of Japanese Bondage Midori inEssence of Shibari Shina Nawakirija. Na spletnih straneh, kot sta YouTube in Vimeo, so na voljo tudi številni videoposnetki.
  • Pripomočki BDSM: Obstajajo različni pripomočki za izboljšanje izkušnje Shibari, vključno s prevezami za oči, gagi in sponkami za bradavičke. Te pripomočke lahko uporabite za okrepitev občutkov in povečanje erotičnega elementa vezanja shibari.
  • Varnostna oprema: Vezanje Shibari je lahko ob pravilnem izvajanju varna in čudovita dejavnost, vendar je pomembno, da imate pri roki pravo varnostno opremo. Ta vključuje varnostne škarje za hitro rezanje vrvi v nujnih primerih in komplet prve pomoči za zdravljenje morebitnih poškodb. Prav tako je pomembno, da določite varnostno besedo ali signal, s katerim lahko zvezana oseba sporoča svoje nelagodje ali stisko med seanso vezanja Shibari.


Razvijalci izdelkov MEO ® iz Nemčije so se povezali z vodilnimi strokovnjaki BDSM v Tokiu in oblikovali serijo pripravljenih sredstev za zadrževanje, ki jih je navdihnila vezava Shibari. Ker so bila ta ovirala že ročno izdelana na Japonskem, lahko začnete takoj, ne da bi vam bilo treba obvladati zapleteno vozlanje. Poleg zakovice za bondage, ovratnice za bondage Shibari z vrvnim povodcem serija vključuje tudi okove Shibari, japonski bič in celo celoten komplet Hogtie. Omejitve, narejene iz bombažne vrvi, niso le dobro videti, ampak so tudi udobne za nošenje, mehke ob koži in se ne zarežejo v kožo. Te pripomočke za bondage si lahko hitro nadenete - kot nalašč za vse ljubitelje bondage in začetnike!