Od 18

Naslednje strani so namenjene samo odraslim. Z VSTOPOM potrjujete, da ste stari vsaj 18 let.

Kategorije

Glasilo

Politika zasebnosti

S to izjavo o varstvu podatkov vas želimo obvestiti o tem, kako obdelujemo vaše podatke, ko uporabljate naše spletno mesto. V izjavi o varstvu podatkov vas obveščamo zlasti o obsegu, načinu in namenu obdelave vaših osebnih podatkov. Vaši podatki bodo obdelani v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov.

V zvezi z izrazi, uporabljenimi v izjavi o varstvu podatkov, se sklicujemo na člen 4 DSGVO.

1. Odgovorni

Ime in priimek/Fa.:MEO Vertriebs GmbH
Ulica št:Lise-Meitner-Straße 9
Poštna številka, mesto, država:45699 Herten, Nemčija
Telefonska številka:+49 (0) 23 66 / 500 500
Telefaks:+49 (0) 23 66/ 500 510
Elektronski naslov:nASLOV: [email protected]

2. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Dominic Schrader
Lise-Meitner-Straße 9
45699 Herten
[email protected]

3. Pravna podlaga za obdelavo

Če za dejanja obdelave, ki vključujejo osebne podatke, pridobimo privolitev posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, je pravna podlaga člen 6(1)(a) DSGVO.

Pri obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za izvajanje pogodbe, katere stranka je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, je pravna podlaga člen 6(1)(b) DSGVO. To velja tudi za postopke obdelave, ki so potrebni za izvajanje predpogodbenih ukrepov.

Če je obdelava osebnih podatkov potrebna za izpolnjevanje pravne obveznosti, ki velja za nas, je pravna podlaga člen 6(1)(c) DSGVO.

Če je obdelava osebnih podatkov potrebna zaradi življenjskih interesov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali druge fizične osebe, je pravna podlaga člen 6(1)(d) DSGVO.

V primeru, da je obdelava potrebna za izvedbo naloge, ki se izvaja v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene upravljavcu, je pravna podlaga člen 6(1)(e) DSGVO.

Če je obdelava potrebna za zaščito zakonitega interesa ali tretje osebe in interesi, temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne prevladajo nad prvim interesom, je pravna podlaga za obdelavo člen 6(1)(f) DSGVO. Naš zakoniti interes je izvajanje naših poslovnih dejavnosti.

4. Zbiranje splošnih podatkov in informacij

Ko dostopate do našega spletnega mesta, zbiramo podatke in splošne informacije, ki nam jih posreduje brskalnik vaše končne naprave.

Ko uporabljate naše spletno mesto, zbiramo in uporabljamo naslednje podatke o dostopu/log datoteke:

  • Naslov IP računalnika, ki je poslal zahtevo
  • Datum in čas dostopa
  • Ime vašega ponudnika internetnih storitev
  • Vrsta dostopa
  • stran, s katere ste nas obiskali
  • zahtevana datoteka
  • uRL-ji, na katere se sklicuje
  • Sporočilo o uspešnem priklicu
  • vrste uporabljenih brskalnikov
  • uporabljene operacijske sisteme

Ti podatki se obdelujejo za namen omogočanja uporabe spletnega mesta (vzpostavitev povezave), varnosti sistema, tehničnega upravljanja omrežne infrastrukture in optimizacije internetne ponudbe, torej na podlagi naših zakonitih interesov v smislu člena 6(1)(f). DSGVO ter za zaščito uporabnikov in druge nepooblaščene uporabe. Teh podatkov ne posredujemo tretjim osebam in jih ne vrednotimo na noben drug način. Zbrani podatki se ne uporabljajo, osebni uporabniški profil se ne ustvari.

5. Obdelava osebnih podatkov ob stiku z nami

Ko nam posredujete poizvedbe prek kontaktnega obrazca ali e-pošte, se osebni podatki obdelujejo za njihovo obravnavo v skladu s členom 6(1)(b) DSGVO.

Kateri podatki se zbirajo pri uporabi komunikacijskih kanalov, je razvidno iz kontaktnega obrazca ali je odvisno od vašega sporočila po e-pošti. Ti podatki se shranjujejo in uporabljajo izključno za namen odgovora na vašo zahtevo ali za vzpostavitev stika z vami in s tem povezano tehnično administracijo.

Vaši podatki bodo po obdelavi vaše zahteve izbrisani, če tako želite in če ni zakonskih obveznosti za njihovo hrambo.

6. E-novice

Na novice, ki jih ponujamo na naši spletni strani, se lahko naročite tako, da nam prek ustrezne vnosne maske posredujete svoj e-poštni naslov.

S tem se strinjate s prejemanjem novic.

Prijava poteka s tako imenovanim postopkom dvojne izbire. Po registraciji boste prejeli elektronsko sporočilo, v katerem morate potrditi svojo registracijo. S tem lahko preverimo, ali ste dejansko lastnik naslova. Da bi lahko vašo registracijo dokazali v skladu z zakonskimi zahtevami, beležimo naročilo glasila, pošiljanje potrditvenega e-poštnega sporočila in prejem zahtevanega odgovora. Nobeni drugi podatki se ne zbirajo.

Glasilo vsebuje informacije in oglaševanje. Če ste privolili v prejemanje glasila, se glasilo pošilja na podlagi člena 6(1)(a) in člena 7 DSGVO. Podatki, ki jih posredujete (ime in priimek ter e-poštni naslov), se obdelujejo izključno za namen pošiljanja glasila.

Preklic privolitve

Od prejemanja novic se lahko kadar koli odjavite prek povezave v elektronskem sporočilu z novicami ali tako, da nam pošljete ustrezno sporočilo, s čimer prekličete svoje soglasje. Ko se odjavite, bo vaš e-poštni naslov nemudoma izbrisan z našega seznama za pošiljanje novic.

7. Obdelava osebnih podatkov V okviru pogodbenih in lastnih storitev

a) Naročanje naših izdelkov

Naše izdelke lahko naročite kot gost ali prek svojega uporabniškega računa.

Ko naročite enega od naših izdelkov, se osebni podatki, kot so naslov IP, ime, datum rojstva, naslov za dostavo, e-poštni naslov in podatki o plačilu, zbirajo prek vaših vnosov ali prek informacij v vašem uporabniškem računu, da bi lahko izpolnili naše pogodbene obveznosti. Natančno lahko tudi vidite, kateri podatki se zbirajo z ustreznimi maskami za vnos. Posredovane podatke bomo shranili in jih uporabili za obdelavo pravnega posla. Podatke, ki jih posredujete, uporabljamo brez vaše ločene privolitve izključno za potrebno izpolnjevanje in obdelavo ponujenih storitev, za namen izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti in storitev.

Ko bodo storitve v celoti obdelane, bodo vaši podatki blokirani za nadaljnjo uporabo in izbrisani po izteku rokov hrambe v skladu z davčno in gospodarsko zakonodajo, razen če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov ali obstaja kakšna druga pravna utemeljitev.

b) Uporabniški račun

Na našem spletnem mestu lahko po želji ustvarite uporabniški račun. Med postopkom registracije se zbirajo osebni podatki, na primer vaš e-poštni naslov. Shranjujemo tudi druge podatke, ki jih navedete v okviru uporabniškega računa, kot so ime, naslov, kontaktni podatki (e-poštni naslov in telefonska številka), podjetje, način plačila in drugi podatki o profilu. Shranjene podatke je mogoče izslediti v vašem profilu. Podatke lahko kadar koli spremenite ali izbrišete prek "Moj račun".

Uporabniški računi niso javni. Tam zbrani podatki se uporabljajo izključno za potrebno izpolnjevanje in obdelavo ponujene storitve. Zbiranje in obdelava vaših podatkov temelji na vaši privolitvi v skladu s členom 6(1)(a) DSGVO.

Izbris računa je mogoč kadar koli, tako da se odjavite ali nam pošljete sporočilo. V tem primeru bodo vaši podatki v zvezi z uporabniškim računom izbrisani. Nadaljnja hramba bo izvedena le, če je to potrebno iz pravnih razlogov v skladu s členom 6(1)(c) DSGVO.

8. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

a) Pravica do obveščenosti

V skladu s členom 15 DSGVO imate pravico zahtevati informacije o osebnih podatkih, ki jih obdelujemo.

Zlasti lahko zahtevate informacije o tem, kateri podatki se obdelujejo za kakšen namen in komu se lahko razkrijejo.

b) Pravica do popravka

V skladu s 16. členom DSGVO imate pravico do popravka nepravilnih ali dopolnitve nepopolnih podatkov.

c) Pravica do izbrisa in omejitve obdelave

V skladu s členom 17 DSGVO lahko zahtevate izbris svojih podatkov na podlagi razlogov, navedenih v tem členu. Če izbris ni mogoč, je treba obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti v skladu s členom 18 DSGVO.

d) Pravica do prenosljivosti podatkov

V skladu s členom 20 DSGVO imate pravico, da svoje podatke prejmete v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter jih prenesete k drugemu upravljavcu.

e) Pravica do pritožbe

Člen 77 DSGVO vam daje splošno pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

9. Pravica do umika

V skladu s členom 7(3) DSGVO lahko kadar koli prekličete privolitev, ki ste nam jo dali, z učinkom za prihodnost.

Preklic lahko opravite z uporabo zgoraj navedenih kontaktnih podatkov.

10. Pravica do ugovora

V skladu s členom 21 DSGVO lahko kadar koli ugovarjate obdelavi podatkov, zbranih na podlagi zakonitega interesa, če za to obstaja razlog iz člena 21 DSGVO.

a) Individualna pravica do ugovora

Iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami, ki se izvaja na podlagi člena 6(1)(e) DSGVO (obdelava podatkov v javnem interesu) in člena 6(1)(f) DSGVO (obdelava podatkov na podlagi ravnovesja interesov).

Če ugovarjate, vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali, razen če lahko dokažemo nujne zakonite razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če obdelava služi uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pravnih zahtevkov.

b) Pravica do ugovora obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja

V posameznih primerih vaše osebne podatke obdelujemo za izvajanje neposrednega oglaševanja. Imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami za namene takega oglaševanja.

Ugovor lahko podate prek zgoraj navedenih kontaktnih podatkov.

11. Uporaba piškotkov

Piškotki so majhni podatkovni paketi, ki se prenašajo med nami in uporabnikom. Podatki se z našega strežnika prenesejo v uporabnikov brskalnik in se tam shranijo v končni napravi za poznejši priklic. Piškotki ne povzročajo nobene škode na uporabnikovi končni napravi in ne vsebujejo virusov.

Piškotki se lahko prenesejo na stran ob njenem priklicu in tako omogočajo identifikacijo uporabnika. Piškotki pomagajo uporabnikom poenostaviti uporabo spletnih strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se izbrišejo po koncu seje brskalnika, tj. po zaprtju brskalnika. Drugi piškotki ostanejo v vaši končni napravi in nam omogočajo, da ob naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

V okviru naše internetne ponudbe uporabljamo tri kategorije piškotkov, in sicer piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (potrebni piškotki), piškotke, ki zbirajo anonimne podatke za statistiko in analize, da bi izboljšali našo ponudbo in naše spletno mesto za uporabnike (statistični piškotki), ter piškotke, ki nam omogočajo izboljšanje predlogov izdelkov na našem spletnem mestu (trženjski piškotki).

Potrebne piškotke uporabljamo na podlagi našega zakonitega interesa (člen 6(1)(f) DSGVO) za vzpostavitev popolne funkcionalnosti našega spletnega mesta in omogočanje prejemniku prijaznih storitev. Nepotrebni piškotki se namestijo le, če je uporabnik dal svoje soglasje (člen 6(1)(a) DSGVO). Soglasje je podano prek tako imenovane pasice s piškotki, na katero je treba aktivno klikniti. Nastavitve je mogoče kadar koli znova spremeniti. Splošni dostop do piškotkov lahko izključite tudi tako, da ustrezno spremenite nastavitve brskalnika.

a) Nujni piškotki

Nujni piškotki pripomorejo k temu, da je naša spletna stran sploh uporabna. Shranjene so osnovne funkcije, ki omogočajo pravilno delovanje spletnega mesta. Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje nujne piškotke:

(1) Piškotna pasica

Piškotna pasica shranjuje nastavitve, ki jih je uporabnik izbral v piškotni pasici. Ponudnik tega piškotka je družba MEO Vertriebs GmbH kot upravljavec spletnega mesta. Življenjska doba zadevnega piškotka je 30 dni.

(2) Piškotki za izgradnjo spletnega mesta

Uporabljamo piškotke, ki omogočajo vzpostavitev spletnega mesta. Piškotki se uporabljajo zato, da lahko na spletnem mestu prikažemo najnovejšo vsebino. Ponudnik teh piškotkov je družba MEO Vertriebs GmbH kot upravljavec spletnega mesta. Življenjska doba zadevnega piškotka je 30 dni.

b) Statistični piškotki

Na našem spletnem mestu uporabljamo tudi piškotke za statistiko. Ti nam dajejo informacije o obnašanju uporabnikov na našem spletnem mestu in o tem, kako uporabniki komunicirajo z našim spletnim mestom. Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje statistične piškotke:

(1) Google Analytics

Google Analytics je storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska ("Google"). Google Analytics uporablja "piškotke", ki so besedilne datoteke, nameščene na vašem računalniku, in pomagajo spletnemu mestu analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih ustvarijo piškotki, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Če je na tem spletnem mestu aktivirana anonimizacija IP, bo Google v državah članicah Evropske unije ali drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru vaš naslov IP predhodno skrajšal, tako da ne bo več mogoče jasno določiti naslova IP. Le v izjemnih primerih bo celoten naslov IP prenesen na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. Google bo v imenu upravljavca tega spletnega mesta te podatke uporabil za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi na spletnem mestu in uporabo interneta, za upravljavca spletnega mesta. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del storitve Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki.

Piškotek se nastavi le z vašim soglasjem, ki ga pridobite prek pasice s piškotki na naši spletni strani. Pravna podlaga je torej člen 6(1)(a) DSGVO.

Trajanje piškotkov, nameščenih prek te storitve, je 2 leti.

Dodatne informacije o pogojih uporabe in varstvu podatkov so na voljo na spletni strani www.google.com/analytics/terms/de.html ali na www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html

Z Googlom je bila sklenjena pogodba v skladu s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU za zagotovitev ustrezne ravni varstva podatkov pri prenosu osebnih podatkov v tretje države. Dodatne informacije so na voljo tukaj: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_de.

(2) YouTube

Uporabljamo videoposnetke YouTube, storitev, ki jo zagotavlja družba Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. ("Google"), v naši spletni ponudbi, ki so shranjeni na spletnem mestu http://youtube.com in jih je mogoče predvajati neposredno z našega spletnega mesta. Z obiskom spletnega mesta YouTube prejme informacijo, da ste obiskali ustrezno podstrani našega spletnega mesta. Poleg tega se posredujejo podatki o dostopu in dnevniške datoteke.

To se zgodi ne glede na to, ali YouTube zagotavlja uporabniški račun, prek katerega ste prijavljeni, ali pa uporabniški račun ne obstaja. Če ste prijavljeni v Google, bodo vaši podatki neposredno dodeljeni vašemu računu. Če ne želite, da se vaši podatki povežejo z vašim profilom Y-ouTube, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti.

YouTube vaše podatke hrani kot profile uporabe in jih uporablja za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali oblikovanja svojega spletnega mesta, ki ustreza vašim potrebam. Takšna analiza se izvaja zlasti (tudi za uporabnike, ki niso prijavljeni) za zagotavljanje oglaševanja, ki temelji na potrebah, in za obveščanje drugih uporabnikov družabnega omrežja o vaših dejavnostih na našem spletnem mestu. Pravico imate, da nasprotujete ustvarjanju takšnih uporabniških profilov, za uveljavljanje te pravice pa se morate obrniti na YouTube.

S klikom na gumb za predvajanje videoposnetka YouTube, vstavljenega na našem spletnem mestu, soglašate z enkratno obdelavo podatkov za predvajanje ustreznega videoposnetka. Pravna podlaga je člen 6, odstavek 1, stavek 1, točka a) DSGVO. Poleg tega se privolitev pridobi v okviru prepovedi uporabe piškotkov za nastavitev piškotkov na spletnem mestu. Pravna podlaga je člen 6(1), stavek 1, črka a) DSGVO.

Ustrezni piškotki imajo življenjsko dobo največ 10 let.

Z Googlom je bila sklenjena pogodba v skladu s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU za zagotovitev ustrezne ravni varstva podatkov pri prenosu osebnih podatkov v tretje države. Dodatne informacije in Googlova politika zasebnosti so na voljo na spletnem naslovu: https://policies.google.com/privacy?hl=de

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnika, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: https: //www.google.de/intl/de/policies/privacy.

(3) Vimeo

Naše spletno mesto uporablja orodje video portala Vimeo. Ponudnik je podjetje Vimeo Inc, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, ZDA.

Vključevanje videoposnetkov prek ponudnika Vimeo povzroči klice na strežnike ponudnika. To je posledica tehničnih razlogov in tega ne moremo preprečiti.

Strežnik Vimeo je obveščen, katere naše strani ste obiskali. Vimeo pridobi tudi vaš naslov IP. To velja tudi, če niste prijavljeni v Vimeo ali nimate računa Vimeo. Informacije, ki jih zbere Vimeo, se posredujejo strežniku Vimeo v ZDA.

Če ste prijavljeni v svoj račun Vimeo, omogočite, da Vimeo vaše vedenje pri brskanju neposredno pripiše vašemu osebnemu profilu. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz računa Vimeo.

Vimeo lahko ustrezne podatke zbira s pomočjo piškotkov in podobnih tehnologij.

Piškotek se nastavi le z vašim soglasjem, ki ga pridobite s pomočjo pasice s piškotki na našem spletnem mestu. Pravna podlaga je torej člen 6(1)(a) DSGVO.

Trajanje piškotkov, nameščenih prek te storitve, je 2 leti.

Z družbo Vimeo je bila sklenjena pogodba v skladu s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU za zagotovitev ustrezne ravni varstva podatkov pri prenosu osebnih podatkov v tretje države.

Dodatne informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki so na voljo v politiki zasebnosti družbe Vimeo na naslovu: https://vimeo.com/privacy.

c) Tržni piškotki

Na našem spletnem mestu uporabljamo tudi trženjske piškotke. Ti nam omogočajo, da izboljšamo prijaznost našega spletnega mesta in ponudimo različne funkcije.

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje trženjske piškotke:

(1) Naš sistem trgovine

Z vašim soglasjem uporabljamo nekatere podatke iz piškotkov našega sistema trgovine za namene trženja. To se nanaša zlasti na beleženje kategorij in klicanih artiklov, da bi vam lahko na podlagi teh podatkov v trgovini pripravili ustreznejše predloge artiklov.

Vsebina piškotkov se nastavi le z vašim soglasjem, ki ga pridobite prek pasice s piškotki na naši spletni strani. Pravna podlaga je torej člen 6(1)(a) DSGVO.

Trajanje piškotkov, nastavljenih prek te storitve, je 30 dni.

12. Opombe o uporabi omrežij Facebook, Twitter, Tumblr, Instagram, Google+, Pinterest

Vtičnike in povezave uporabljamo za analizo, optimizacijo in ekonomično delovanje naših ponudb v okviru naših zakonitih interesov v skladu s členom 6(1)(f) DSGVO.

Na naši spletni strani se uporabljajo tako imenovani vtičniki/povezave družabnih omrežij Facebook, Google+ in Pinterest ter storitev mikrobloganja Twitter, Instagram in tumblr. Te storitve zagotavljajo podjetja Facebook Inc, Google Ltd, Pinterest Inc, Twitter Inc in Instagram LLC. In Tumblr Inc. ("ponudniki").

a) Facebook

Družbo Facebook upravlja družba Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). Pregled Facebookovih vtičnikov in njihovega videza je na voljo tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: http: //www.facebook.com/policy.php.

b) Google+

Storitev Google+ upravlja podjetje Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska ("Google"). Pregled Googlovih vtičnikov in njihovega videza najdete tukaj: https://developers.google.com/+/web/

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: http: //www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html.

c) Pinterest

Pinterest upravlja družba Pinterest Inc, 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, ZDA. Dodatne informacije o Pinterestu so na voljo tukaj: https://www.pinterest.de/.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: https: //policy.pinterest.com/de/privacy-policy.

d) Twitter

Twitter upravlja družba Twitter Inc, 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA ("Twitter"). Pregled gumbov Twitter in njihovega videza najdete tukaj: https: //twitter.com/about/resources/buttons.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: https: //twitter.com/privacy.

e) Instagram

Instagram upravlja družba Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ZDA ("Instagram"). Pregled gumbov Instagram in njihovega videza najdete tukaj: http: //blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: https: //help.instagram.com/155833707900388/.

f) Tumblr

Družbo Tumblr upravlja družba Tumblr Inc, 770 Broadway, New York, NY 10003, ZDA. Pregled gumbov Tumblr in njihovega videza je na voljo tukaj: https://www.tumblr.com/buttons.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: https: //www.tumblr.com/privacy/de.

Če prikličete stran našega spletnega mesta, ki vsebuje tak vtičnik, ali kliknete na povezavo, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki ponudnika. Vsebino vtičnika ali povezave zadevni ponudnik prenese neposredno v vaš brskalnik in jo vključi v stran. Z vključitvijo vtičnikov ali aktiviranjem povezave ponudniki prejmejo informacijo, da je vaš brskalnik priklical ustrezno stran našega spletnega mesta, tudi če nimate profila ali trenutno niste prijavljeni. Te informacije (vključno z vašim naslovom IP) vaš brskalnik posreduje neposredno na strežnik zadevnega ponudnika v ZDA in jih tam shrani.

Če ste prijavljeni v eno od storitev, lahko ponudniki vaš obisk naše spletne strani neposredno pripišejo vašemu ustreznemu profilu. Če uporabljate vtičnike, se ustrezni podatki prav tako prenesejo neposredno na strežnik ponudnikov in se tam shranijo. Informacije se objavijo tudi na strani zadevnega ponudnika in se tam prikažejo vašim stikom.

Če ne želite, da se podatki, zbrani prek naše spletne strani, neposredno pripišejo vašemu profilu v ustrezni storitvi, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz ustrezne storitve. Nalaganje vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki za brskalnik, npr. z blokatorjem skript "NoScript" ( http://noscript.net/).

13. Vključevanje storitev tretjih oseb

Na podlagi naših zakonitih interesov v smislu člena 6(1)(f). DSGVO uporabljamo storitve tretjih oseb za optimizacijo in ekonomično delovanje naših ponudb. V teh primerih lahko ponudniki tretjih oseb zaznajo naslov IP uporabnikov vsebin tretjih oseb ali pa je to potrebno za izvajanje ponudb ponudnikov tretjih oseb. Tretji ponudniki lahko tudi ocenijo informacije o prometu obiskovalcev z uporabo tako imenovanih pikselskih oznak in te informacije uporabijo v statistične ali tržne namene. Poleg tega se te informacije lahko shranijo v piškotkih in na končnih napravah uporabnikov. Ti piškotki lahko nato vsebujejo tehnične informacije o uporabljenem brskalniku, operacijskem sistemu, času obiska in druge informacije o uporabi našega spletnega mesta ter so lahko povezani s temi informacijami iz drugih virov.

a) Paypal

Na našem spletnem mestu ponujamo storitev ponudnika plačilnih storitev Paypal.

Tako imate možnost, da plačilo za naše ponudbe opravite prek storitve Paypal.

Podjetje Paypal upravlja družba PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg.

Če uporabljate storitev Paypal, bomo podatke, ki jih posredujete med postopkom naročanja, skupaj s podatki o vašem naročilu (ime, naslov, številka računa, številka bančne poti, številka kreditne kartice, če je primerno, znesek računa, valuta in številka transakcije) posredovali podjetju za obdelavo naročila. Vaši podatki bodo posredovani le za namen obdelave plačila. PayPal vaše podatke posreduje kreditnim agencijam, da bi pridobil kreditno poročilo za oceno tveganja odgovornosti.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani ponudnika, pa tudi vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti so na voljo v ponudnikovih informacijah o varstvu podatkov: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=de_DE.

b) Šest plačil

Če plačujete s kreditno kartico, Six Payment zbira osebne podatke, npr. ime imetnika kreditne kartice, številko kreditne kartice, računski naslov, naslov za dostavo, varnostno kodo in obdobje veljavnosti kreditne kartice.

Podatke obdeluje družba SIX Payment Services (Europe) S.A., Zweigniederlassung Deutschland, Franklinstraße 61-63, 60486 Frankfurt na Majni.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnika, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte informacije o varstvu podatkov ponudnika: https: //www.six-payment-services.com/de/services/legal/privacy-statement.html.

c) Xtube

Na našem spletnem mestu vključujemo videoposnetke s spletnega mesta Xtube.

Xtube upravlja podjetje MG Freesites II Ltd, 195-197 Old Nicosia-Limassol Road, Block 1 Dali Industrial Zone, Ciper 2540.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani ponudnika, pa tudi vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito zasebnosti so na voljo v ponudnikovi politiki zasebnosti: https: //www.xtube.com/legal/privacy.

d) Vzaar

Na našem spletnem mestu uporabljamo funkcijo za vstavljanje videoposnetkov Vzaar.

Vzaar upravlja podjetje Vzaar Limited, 31-33 Bondway, London, SW8 1SJ, Anglija.

Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnika, pa tudi za vaše pravice v zvezi s tem in možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti glejte politiko zasebnosti ponudnika: https://vzaar.com/legal/privacy.

14. Spletna prisotnost na Facebooku

Na družbenem omrežju Facebook upravljamo spletno prisotnost, da bi komunicirali z zainteresiranimi uporabniki in vas obveščali o našem podjetju.

Facebook nam kot upravljavcu spletnega mesta zagotavlja tako imenovane "Facebook Insights". Ko obiščete naše spletno mesto, se nastavijo piškotki, ki zbirajo anonimizirane statistične podatke. Piškotke nastavi Facebook in so neodtujljiv del uporabniškega odnosa med nami in Facebookom.

Obdelava osebnih podatkov temelji na našem zakonitem interesu v skladu s členom 6(1)(f). DSGVO za čim bolj učinkovito komuniciranje in obveščanje zainteresiranih uporabnikov. Obstaja zakoniti interes za oblikovanje in optimizacijo naše ponudbe na podlagi vedenja uporabnikov.

V zvezi z obdelavo podatkov smo v skladu s členom 26 DSGVO skupaj odgovorni družba Facebook in mi. Glavna odgovornost je na strani Facebooka. Mi kot upravljavec spletnega mesta ne sprejemamo nobenih odločitev glede obdelave podatkov. Obveznost obveščanja v skladu s členom 13 DSGVO ima Facebook.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko uveljavljate pri nas ali pri Facebooku. Vendar želimo poudariti, da je uveljavljanje pri Facebooku najučinkovitejše. To pa zato, ker ima le Facebook dostop do obdelanih podatkov in lahko neposredno sprejme ustrezne ukrepe ter zagotovi informacije.

Dodatne informacije o obdelavi podatkov, sporazumu o skupni odgovornosti in možnostih ugovora so na voljo v Facebookovi politiki zasebnosti:

S podjetjem Facebook je bila sklenjena pogodba v skladu s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU za zagotovitev ustrezne ravni varstva podatkov pri prenosu osebnih podatkov v tretje države. Dodatne informacije in Googlov pravilnik o zasebnosti so na voljo na spletnem naslovu: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum

15. Spletna prisotnost v drugih družbenih medijih

Vzdržujemo spletno prisotnost v družabnih omrežjih in platformah, da lahko komuniciramo s strankami, zainteresiranimi stranmi in uporabniki, ki so tam aktivni, ter da vas lahko tam obveščamo o svojih storitvah. Pri klicu v ustrezna omrežja in platforme veljajo pogoji in smernice za obdelavo podatkov ustreznega ponudnika. Zlasti glede podrobnega opisa zadevne obdelave in možnosti ugovora (odjave) se sklicujemo na spodaj povezane informacije ponudnikov. V zvezi z uveljavljanjem pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, poudarjamo, da jih je najbolje uveljavljati pri zadevnem ponudniku, saj ima le ta dostop do vaših podatkov.

 

Če v naši politiki zasebnosti ni navedeno drugače, obdelujemo podatke uporabnikov, če z nami komunicirajo v okviru družbenih omrežij in platform, npr. pišejo objave na naših spletnih predstavitvah ali nam pošiljajo sporočila.

16. Razkritje podatkov tretjim osebam

Osebni podatki, ki jih vnese posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, se zbirajo in shranjujejo izključno za notranjo uporabo upravljavca podatkov in za njegove lastne namene. V našem podjetju vaše podatke prejmejo tisti notranji uradi ali organizacijske enote, ki jih potrebujejo za izpolnjevanje pogodbenih in zakonskih obveznosti ali v okviru obdelave in izvajanja našega zakonitega interesa. Upravljavec lahko za zagotavljanje in izvajanje svojih storitev uporablja podizvajalce ali poskrbi za prenos na enega ali več obdelovalcev, ki osebne podatke prav tako uporabljajo izključno za notranjo uporabo, ki jo je mogoče pripisati upravljavcu, npr. v zvezi z obdelavo pogodb; za namene izpolnjevanja zakonskih zahtev, v skladu s katerimi smo dolžni zagotoviti informacije, poročati ali prenesti podatke ali je prenos podatkov v javnem interesu; če zunanja storitvena podjetja v našem imenu obdelujejo podatke kot obdelovalci ali prevzemniki funkcij (npr. zunanji podatkovni centri, prevzemniki podpore/funkcij). Npr. zunanji računalniški centri, podpora/vzdrževanje aplikacij EDP/IT, arhiviranje, uničenje podatkov, nabava/nabava, administracija strank, pisemske poslovalnice, upravljanje spletnih strani, revizijske storitve, kreditne institucije, tiskarne ali podjetja za odstranjevanje podatkov, kurirske storitve, logistika); na podlagi našega zakonitega interesa ali zakonitega interesa tretje osebe (npr. organom, kreditnim agencijam, izterjavi dolgov, odvetnikom, sodiščem, cenilcem, povezanim podjetjem in nadzornim organom).

17. Pravna obveznost obdelave in shranjevanja podatkov

Kot za vse, ki se ukvarjajo s poslovanjem, tudi za nas veljajo različne pravne obveznosti. To so predvsem zakonske zahteve (npr. poslovna in davčna zakonodaja), po potrebi pa tudi regulativne ali druge uradne zahteve. Namen obdelave lahko vključuje izpolnjevanje obveznosti nadzora in poročanja v skladu z davčno zakonodajo ter arhiviranje podatkov za namene varstva in varnosti podatkov ter za revizijo s strani davčnih in drugih organov. Poleg tega je lahko razkritje osebnih podatkov potrebno v okviru uradnih/sodnih ukrepov za namene zbiranja dokazov, kazenskega pregona ali uveljavljanja civilnopravnih zahtevkov.

18. Varnost podatkov

Da bi preprečili nepooblaščen dostop ali razkritje, zagotovili točnost podatkov in zagotovili dovoljeno uporabo podatkov, smo vzpostavili tehnične in organizacijske postopke v skladu z 32. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov, da bi zavarovali in zaščitili podatke, ki jih zbiramo na spletu. Naše spletno mesto in druge sisteme varujemo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem, dostopom, spreminjanjem ali razširjanjem vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

19. Brisanje in blokiranje osebnih podatkov

Osebne podatke, ki jih zberemo, izbrišemo ali blokiramo v skladu s členoma 17 in 18 DSGVO.

Osebne podatke hranimo in obdelujemo le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena hrambe. Hramba lahko traja dlje, če je to predvidel evropski ali nacionalni zakonodajalec v predpisih Unije, zakonih ali drugih določbah, ki veljajo za nas. V tem primeru bodo podatki blokirani za druge namene.

Takoj, ko namen shranjevanja preneha veljati ali se izteče obdobje shranjevanja, ki ga določajo zgoraj navedeni predpisi, se osebni podatki rutinsko blokirajo ali izbrišejo.

20. Vprašanja in opombe

Za uporabo našega spletnega mesta vedno velja različica izjave o varstvu podatkov, ki je ob vašem obisku na voljo na spletu. Pridržujemo si pravico do spremembe ali posodobitve te izjave o varstvu podatkov zaradi nadaljnjega razvoja spletnega mesta ali spremenjenih zakonskih ali uradnih zahtev.

Naše uporabnike prosimo, da se redno obveščajo o vsebini izjave o varstvu podatkov.

Če imate dodatna vprašanja o varstvu podatkov v zvezi z našim spletnim mestom, nas lahko kontaktirate na zgoraj navedeni elektronski naslov. Nato bomo poskušali odgovoriti na vaša vprašanja in odpraviti morebitne pomisleke.

 

Status: avgust 2021